Univerzitet Sv Kiril i Metodij vo SkopjeFaculty of Agricultural Sciences and Food-Skopje
University Ss Cyril and Methodius in Skopje
Faculty of Agricultural Sciences and Food-Skopje

Journal of Agricultural, Food and Environmental Sciences

ISSN: 2545-4315

Home | About| Indexed in | Editorial Staff | Paper Submission| Links | History | Contact
VOL 66_2015 
 VOL66
JOURNAL vol 66 2015.pdf
  

 СОДРЖИНА

Daniela Belichovska, Zlatko Pejkovski, Katerina Belichovska
CHANGES IN COOKED HAM INOCULATED WITH LACTIC ACID BACTERIA
71-77


Катерина Беличовска, Даниела Беличовска
ОДГЛЕДУВАЊЕ НА РИБИ ВО ПОЛИКУЛТУРА
78-82


Танасковиќ Вјекослав, Чукалиев Ордан, Иљовски Игор
ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА БИОКЛИМАТСКИ КОЕФИЦИЕНТ КАЈ ДОМАТ ПРИ ПРИМЕНА НА РАЗЛИЧНИ ТЕХНИКИ НА НАВОДНУВАЊЕ И ЃУБРЕЊЕ
83-90


Танасковиќ Вјекослав, Чукалиев Ордан, Велибор Спалевиќ, Марија Вуќелиќ Шутоска, Маркоски Миле, Нечковски Стојанче
ВЛИЈАНИЕ НА КАПКОВОТО НАВОДНУВАЊЕ И ФЕРТИРИГАЦИЈА ВРЗ МЕСЕЧНИОТ И ВЕГЕТАЦИСКИОТ ХИДРОФИТОТЕРМИЧКИ КОЕФИЦИЕНТ КАЈ ПИПЕРКАТА
91-100


VOL 65HOMEUPVOL 66